Home » Blog

Magnesium verbetert de sportprestaties van sporters!

Magnesium is een essentieel mineraal wat de sportprestaties sterk kan beïnvloeden. Magnesium speelt vooral een grote rol bij de vorming van eiwitten  en bevindt zich voor namelijk in de botten.

Maar ook op andere plekken in het lichaam bevindt zich magnesium. 

Het voorkomt spierkrampen en zorgt voor ontspanning in het lichaam.

Het reguleert het zenuwstelsel en helpt bij de omzetting van voedsel in energie.

Magnesium is effectief tegen depressie.

Kortom: magnesium is een mineraal dat meer dan honderd processen in je lichaam ondersteunt. Het anti-stress mineraal!

 

Lichaamspakkingen een weldaad voor je lichaam!

De warme pakking wordt zorgvuldig over het hele lichaam verspreid.

Het lichaam wordt met folie bedekt en u wordt toe gedekt met een warmtedeken.

Terwijl u 40 min. aangenaam kunt ontspannen zorgt de temperatuur voor een optimale werking van de pakking.

Ten slot wordt de warme pakking  met warme kompressen van de huid verwijderd : u voelt zich als herboren!

 

Groene Jade reinigt het lichaam

Groene jade reinigt niet alleen het lichaam maar beschermt het ook! Het zorgt voor harmonie en evenwicht. Het helpt om emoties los te laten en stimuleert de zelfredzaamheid.

Fysiek werkt de edelsteen reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijderd gifstoffen uit het lichaam.

Het heeft een positieve werking op de nieren, blaas, het zenuwstelsel en de vruchtbaarheid. Het helpt ook zeer goed tegen reumatische pijnen. De stenen kunnen zowel koud als warm gebruikt worden.

De stenen verzachten hoofdpijn en menstruatiepijn en ondersteunen bij vermoeidheid en depressie.

Daarom is een Jade Stone massage zeker een aanrader!

*Als u een Hot stone massage boekt kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van de Groene jade stenen. U wordt dan gemasseerd met de warme basalt & groene jade stenen.

 

Aromatherapie werkt!

Aromatherapie werkt met etherische oliën, afkomstig van een plant, bloem, boom of zaden. De geur van deze olie wordt gebruikt voor o.a. ontspanning. Geuren kunnen meer invloed op ons hebben dan we denken.

Geuren kunnen ons humeur beïnvloeden. Als de geur bijvoorbeeld een fijne herinnering oproep, of omdat de geur rustend of kalmerend is, zoals bijvoorbeeld citroenmelisse lavendel. Je zal er veel beter door slapen! De etherische oliën werken zowel op je lichaam als op de geest in .Deze geur sensatie moet je een keer geprobeerd hebben!

 

Warmte helpt tegen fibromyalgie!

Fibromyalgie is een ernstig en pijnlijke aandoening die chronische spierpijn, gewrichtspijn, vermoeidheid en zelfs depressie en slaapproblemen kan veroorzaken. Het is ook bekend dat hoofdpijn, doofheid, tintelingen en zwelling in handen en voeten, blaas- en darmproblemen en geheugenproblemen kunnen voorkomen. Warmte zal de pijn in de spieren en gewrichten gaan verminderen. Hitte vergroot je bloedstroom en dit zorgt ervoor dat je bloed sneller gaat pompen door je hele lichaam. Dit biedt een verzachtend comfort aan patiënten met artritis en fibromyalgie en geeft de spieren aanvullende voeding en ontspanning.

 

Zwangerschapsmassage een echte weldaad voor je lichaam!

Zwangerschapsmassage helpt:

 • Om stress en spanning los te laten.
 • Om jezelf en je baby te verwennen.
 • Om de groei en gezondheid van je baby te bevorderen.
 • Voor optimale werking van het immuunsysteem van zowel jouzelf als je baby.
 • Bij pijn door verhoogde belasting en gewichtstoename

 

Post partum ritueel wordt steeds meer bekend in het westen.

In Thailand hebben ze een post partum ritueel dat wordt gedaan bij alle vrouwen die bevallen zijn. Het ritueel houdt in dat de kraamvrouw, na de bevalling, behandeld wordt door middel van stoombaden, massages en scrub behandeling/pakkingen. In het Westen is dit nieuw. In het Oosten gaat men ervan uit dat de moeder eerst zelf goed in haar vel moet zitten en voldoende energie moet hebben, voordat zij in staat is om ook goed voor haar pas geboren baby te kunnen zorgen.

In deze zogenaamde Thaise post partum massage staat mama centraal en wordt er zowel fysieke als mentale aandacht gegeven door middel van diverse lichaamsbehandelingen gedurende 3 dagen. Deze massages vinden plaats vanaf de 2e of 3e dag na de bevalling of na 4 tot 5 weken na een keizersnede en vinden in principe in de thuis omgeving plaats tijdens de kraamtijd.

 

Triggerpoint massage

Massage technieken bevorderen ontspanning van spiervezels ter hoogte van het triggerpoint en verbeteren de doorbloeding. Technieken die vaak worden toegepast zijn diepe strijkingen of continue druk. Triggerpoints ontstaan door een verminderde doorbloeding. Bekend is dat de amygdala (een onderdeel in de hersenen dat emotionele herinneringen opslaat) via de hypothalamus invloed heeft op het zelfstandige zenuwstelsel en daardoor op de doorbloeding overal in het lichaam. De meeste klachten zijn met triggerpointbehandeling binnen 4 tot 8 sessies verholpen.

Gefilterd water veel gezonder

We weten allemaal wel hoe belangrijk het is om water te drinken. Maar wist je ook dat het meeste van het drinkwater dat bij ons uit de kraan komt eigenlijk helemaal niet zo goed voor je is? Daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor je drinkwater zuiveren.

Je wilt er natuurlijk altijd en overal voor kunnen kiezen om je drinkwater te zuiveren. Wanneer je dat namelijk niet doet, dan kun je daar eigenlijk al direct last van krijgen. Je hebt bijvoorbeeld vast wel eens water gedronken uit de kraan wat een chloorsmaakje had. Veel mensen denken dat de kwaliteit van water door het hele land hetzelfde is, maar dat is zeker niet het geval. Daarom kan het zomaar gebeuren dat wanneer je naar een andere gedeelte van het land gaat, het water hier bijvoorbeeld anders smaakt. 

De kopjes Detox thee van TotallyZenn zijn altijd van gefilterd water! Kies zelf ook voor gefilterd water. Gezond water voor het hele gezin!

 

Jade Guasha

Al eeuwen lang kennen de keizerinnen van China het geheim van de jade rollers. Zelfs bij opgravingen worden de rollers in graven van de edelen gevonden.

De rollers stimuleren de lymfedrainage, bloedsomloop en meridianen in gezicht en hals en decolleté en zorgen voor een goede opname van de crème. Door de massage en acupressuur met de jaderoller krijgt de huid extra toevoer van zuurstof. Het resultaat: een mooie, soepele en egale structuur van de huid. Regelmatig gebruik zal rimpels en plekjes vervagen.

Jade staat bekend om z’n spirituele en geneeskrachtige eigenschappen. De steen zorgt voor innerlijke rust, is zuiverend en heeft vooral een harmoniserend effect.

 

Massage helpt tegen pijn

Door massage komen diverse stofjes vrij in het lichaam, waaronder histamine, die vooral de doorbloeding stimuleren maar ook ontstekingsremmend zijn en pijn dempend. De neuron hormonale verklaring gaat er vanuit dat bepaalde hormonen invloed hebben op pijn en op het algemene welbevinden (vermindering van stress, spanning, angst en stemmingswisselingen). Het gaat hierbij vooral om endorfines, serotonine, cortisol en noradrenaline. De verklaring hiervoor is dat door massage het parasympatische deel van het zenuwstelsel wordt geactiveerd. Hierdoor wordt minder cortisol en noradrenaline afgegeven.

 

Fruitzuren bij alle vormen van huidverbetering

Fruitzuren zijn voor onze huidcellen hetzelfde als een fitnessstudio voor onze spiercellen. Een getrainde cel leeft veel langer en gezonder dan een verwaarloosde cel! De meest bekende werking van fruitzuren is het peelende effect. Dit geeft een gladde huidstructuur en een verbeterd opnamevermogen. Een behandeling met fruitzuren kan worden toegepast op een droge door de zon beschadigde huid en bij pigmentatie. Rimpels en fijne lijntjes worden minder diep en het voorkomt verstoppingen, waardoor ook zeer geschikt bij acne. Ook op dieper gelegen huidlagen werken fruitzuren effectief. De aanmaak van collageen neemt toe, wat zorgt voor meer stevigheid van de huid.

 

Cellulitis behandeling

Nu bestaat de mogelijkheid om het cellulite op ongewenste plaatsen zit op een vrijwel pijnloze en inspanningsloze manier te verwijderen. Door middel van het injecteren van kleine hoeveelheden actieve homeopathische bestanddelen verspreid over het te behandelen gebied wordt er voor gezorgd dat vet cellen op een natuurlijke wijze worden afgebroken en afgevoerd.

Dit betekent dat er door het toedienen van kleine prikjes in de huid van het te behandelen gebied, kleine hoeveelheden werkzame stoffen worden ingebracht. De actieve bestanddelen die worden geïnjecteerd lossen het vet op, zijn water afdrijvend en geven voeding aan de huid. 

Cupping werkt tegen verklevingen en diepe spierknopen

Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Op het eerste gezicht ziet het er wat freaky uit. Maar de werking is zeer krachtig. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat ze omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van Qi; de levensenergie volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking. Houd de huid na de behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

 

Mesotherapie: de beste medische behandeling voor plaatselijke cellulitis.

De vetcellen worden op een natuurlijke wijze afgebroken en afgevoerd door het injecteren van een maximale hoeveelheid actieve bestanddelen. Deze bestanddelen zorgen voor een verhoogde bloeddoorstroming en zijn daardoor erg efficiënt in de aanpak van cellulitis.

Actieve samenstelling:

 • vetoplossend
 • waterafdrijvend
 • voedend voor de huid
 • verwijdert fibrotische, verharde, weefsels onder de huid
 • bevordert lymfedrainage
 • bevordert bloeddoorstroming