Home » Litteken massage

Litteken massage

 

WAAROM LITTEKEN MASSAGE?
Wanneer een litteken wordt gevormd wordt het weefsel in allemaal verschillende richtingen aangemaakt. Ook kan het litteken zich aan verkeerde weefsel hechten, zoals organen of bindweefsel (fascia). Dit bindweefsel kan verbonden zijn aan organen of spieren. Dit kan in de buik leiden tot verklevingen. Verklevingen zijn dus een soort inwendig littekenweefsel bestaande uit stugge strengen of vliezen van bindweefsel. Hierdoor kunnen organen aan elkaar of aan de buikwand vast groeien. Na een keizersnee kan het voorkomen dat er verklevingen ontstaan van de darmen, eierstokken of tussen de blaas en de baarmoeder. Bedenk maar dat deze verklevingen net lijken op een bolletje wol die door uw kamer heeft gerold en zijn garen in een wirwar heeft achtergelaten. Littekenweefsel moet worden geholpen om op de juiste plek te gaan liggen door middel van het masseren van het litteken.

Door de massage zal de doorbloeding verbeteren en de stofwisseling geoptimaliseerd worden door de productie van collageen in de huid. Hierdoor volgt een sneller genezingsproces. Lees ervaringen van klanten.

Bij oudere littekens wordt de massage uitgevoerd om het verdikte weefsel te verzachten, te ontspannen, verklevingen te verwijderen, de spierfunctie te verbeteren en het bewegingsbereik in het gewricht te vergroten.

Zodra u goedkeuring heeft van uw (huis) arts dat uw litteken goed is geheeld kunt u een begin maken met masseren. Meestal krijgt u dit te horen bij de controle die na zes weken plaatsvindt.

 

Welke soorten littekens zijn er?

Er worden verschillende typen littekens onderscheiden. De meest voorkomende vormen zijn:

  • Acnelittekens, ze kunnen ontstaan na een heftige acne en worden gekenmerkt door ‘putjes’, ‘gaatjes’ of ‘deukjes ’in de huid. Dit worden atrofische littekens genoemd. Vaak hebben deze littekens in het begin een rode of juist donkere kleur.
  • Traumalittekens of chirurgische littekens ontstaan na bijvoorbeeld een operatie of een brandwond. Deze littekens kunnen zowel atrofisch als hypertrofisch (verdikt) zijn. Daarnaast veroorzaken ze soms pijn of beperken ze het bewegen.
  • Striae littekens zijn littekens in een diepere huidlaag. De kleur van deze littekens is eerst rood-paars en zal geleidelijk lichter dan de eigen huidskleur worden. Daarnaast is de structuur van striae anders dan die van de niet aangedane huid.

Hoe kan een litteken behandeld worden?

Littekens kunnen bij TotallyZenn goed behandeld worden door middel van een littekenmassage, microdermabrasie en peelingTijdens het consult besluit ik in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. 

 

Wat zijn de voordelen van littekenmobilisatie?

  •  het litteken is bleker, minder zichtbaar, minder waarneembaar
  •  maakt het littekenweefsel flexibeler
  •  het verminderen van het ongemak geassocieerd met het gevoel van trekken en pijn

 

De behandeling zelf kan licht pijnlijk zijn, vooral de eerste keer kan het een stekende pijn geven op de plek zelf, deze is meestal direct na de behandeling verminderd of helemaal over.

 

Prijzen:

Litteken massage 45 min. €50,-

(Incl. siliconen gel + castorolie )

Litteken massage 45 min. & Peeling €60,-

(Incl. siliconen gel + castorolie}

Litteken massage 45 min. & Peeling + Microdermabrasie €70,-

(Incl. siliconen gel + castorolie)

Wordt een litteken behandeling vergoedt door mijn zorgverzekeraar?

In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en). Een vergoeding van de behandeling is vaak mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

 

U kunt een litteken massage aan huis van 8.00u tot 22.00u reserveren (ma t/m zo) via het onderstaande formulier.

 

In de stad Groningen geldt een toeslag van €7,50,- voor de reiskosten.

Buiten de stad Groningen geldt een toeslag van € 12,50. tot maximaal 30 min. reistijd. Vanaf 30 min. reistijd geldt een toeslag van €20,-)

 

Betaling

Afrekenen geschiedt via contante betaling na afloop van de massage of met een overboeking via iDEAL op mijn website.

Er is geen mogelijkheid tot pinnen.